Workshops om je vingers bij af te likken!

Alle workshops €61,-

Een workshop kiezen, hoe werkt dat?

Ik ben met 8 of meer personen

Bij de Kookkeuken kun je een keuze maken uit 15 verschillende workshops. Kom je als groep van 8 personen of meer, dan kun je hier zelf een keuze uit maken. Datum en tijd gaat altijd in overleg, natuurlijk is dit mogelijk op alle dagen van de week.

Ik ben met minder dan 8 personen

Kom je als individuele boeking of met een groep met minder dan 8 personen, dan sluit je op zaterdagmiddag aan bij andere deelnemers. Deze groep wordt nooit groter dan 10 personen. Je kunt dan kiezen uit 3 verschillende workshops: Tapas, Anti pasti & Mezzes, Sushi maken en de Thaise Keuken. De data hiervoor vind je door hier te klikken.

Wil je met een kleine groep, minder dan 8 deelnemers, komen koken zonder anderen, dat kan. Hier hanteren we echter afwijkende prijzen voor. Ben je nieuwsgierig, bel dan eventjes voor informatie of stuur ons een mail.

Tapas, Anti-pasti & Mezzes

Tapas, anti-pasti & mezzes kookkeuken van capelle

Tapas, Anti-pasti & Mezzes

In veel landen kent men het concept van tapas, alleen heet het dan anders. Bij de Kookkeuken maken we tapas uit drie verschillende landen, namelijk Spanje, Italië en Griekenland. Niet de standaard tapas, we maken er een originele workshop van!

Sushi

Sushi kookkeuken van capelle

Sushi

Deze workshop geven we al ruim 16 jaar! De kennis en kunde is dus meer dan aanwezig. Een uitleg van de ingrediënten is de start van de workshop, we maken nigiri's, maki's en urumaki's in allerlei smaken. Aan het einde van de workshop ben je thuis in staat om zelf sushi te maken. Voor de sushi die je niet meer op krijgt, krijg je van ons verpakkingsmateriaal.

Thais

Thais kookkeuken van capelle

Thais

Na meerdere malen in Thailand geweest te zijn en daar workshops te hebben gevolgd, hebben we voldoende kennis opgedaan om te beweren dat deze workshop authentiek is. We maken zelf curry's, soepen en andere gerechten, zowel zoet, zout, zuur en pittig. Kortom, voor ieder wat wils.

In the spotlight

in the spotlight kookkeuken van capelle

In the spotlight

Voor deelnemers die met minder dan acht personen komen is het soms mogelijk een andere workshop te volgen dan bovengenoemde drie. Eens in de zoveel tijd reserveren we een zaterdagmiddag om één van de andere workshops, of een nieuwe, in te plannen. U kunt zich hier dan voor één of meerdere personen opgeven. U vindt de data hier.

Vietnamees

vietnamees kookkeuken van capelle

Vietnamees

Deze keuken staat op dit moment erg in de belangstelling, en dat is niet voor niets. Pure smaken, overvloedig veel kruiden en gezond, subtiel en vers, zowel mild als pittig. We maken verse kristalrolletjes, paté op z'n Vietnamees, heerlijk stoofvlees met specerijen en nog veel meer. Een workshop om naar uit te kijken!

Dim Sum

dim sum kookkeuken van capelle

Dim Sum

Overheerlijke kleine Chinese gerechten, gestoomd, gebakken of gefrituurd. In één woord samen te vatten: heerlijk! We maken een pittige soep als voorgerecht en zeven verschillende dim sums. We gebruiken garnalen, kip, varkensvlees en we maken een vegetarische variant. Ook leer je hoe je bapao moet maken…

Vegetarisch

vegetarisch kookkeuken van capelle

Vegetarisch

In onze huidige maatschappij wordt er steeds minder vlees gegeten. Toch is het voor veel mensen erg moeilijk om een lekker vegetarisch gerecht op tafel te zetten. Hier gaan we jullie mee helpen! We maken een viergangendiner waar bij de recepten vanuit is gegaan dat je het ook als voor- of hoofdgerecht kunt eten. Het voorgerecht kun je dus makkelijk vergroten, het hoofdgerecht verkleinen. Zo heb je alvast weer een aantal recepten voor doordeweeks erbij.

Marokkaans

marokkaans kookkeuken van capelle

Marokkaans

In Marokko zijn ze meester in het koken met kruiden en specerijen. Je zult genieten van onder andere koriander, kaneel, gember, komijn en munt als je voor deze workshop kiest. Uiteraard maken we gerechten met de tajine, anders zou het geen Marokkaanse workshop zijn. We starten met een heerlijke soep, harira, maar hou plaats over voor het toetje, dat is de moeite waard!

Luxe hapjes

luxe hapjes kookkeuken van capelle

Luxe hapjes

Klein maar smaakvol, dat zijn onze Luxe Hapjes! Ze komen uit allerlei werelddelen en je kunt ze serveren als hapje, maar een aantal bij elkaar vormt al snel een hele maaltijd. Makkelijk als je juist moeilijke eters hebt, of wanneer je tijdens het eten eigenlijk niet meer in de keuken wilt staan. Voor een speciale gelegenheid of zomaar, omdat ze zo lekker zijn!

Libanees

libanees kookkeuken van capelle

Libanees

De Libanese keuken heeft zowel mediterrane als Arabische invloeden. Zeer gevarieerd en rijk aan geur, kleur en smaak. We maken een tafel vol mezze, kleine gerechtjes, die in één keer worden geserveerd. Er zijn een groot aantal vegetarische gerechten bij, maar ook heerlijkheden van kip, lam, vis en noten.

Grootmoeders keuken

grootmoeders keuken kookkeuken van capelle

Grootmoeders keuken

Zelf hachee maken, we vinden het tegenwoordig niet makkelijk meer. Onder de jongeren is er niet zoveel kennis meer over de Hollandse keuken, terwijl deze toch erg lekker kan zijn. We maken tijdens de workshop geen stamppotten, daar weten we allemaal wel raad mee. Zelfgemaakte kippensoep, vis en vlees met aardappelkoekjes, zelfgemaakte appelcompote, ze komen allemaal voorbij in deze workshop. Heerlijk en eerlijk eten!

Portugees

japans kookkeuken van capelle

Portugees

Gek op vis, schaal- en schelpdieren? Dan is dit de workshop die je moet boeken! We gaan gerechten maken met stokvis, kokkels, mosselen, witvis, inktvis en garnalen. Ook de procureur en chorizo ontbreken niet aan deze workshop en het dessert is zeker de moeite waard. Ik leer je koken met de cataplane en met de snelkookpan, een hele leerzame en lekkere workshop dus!

Grieks

grieks kookkeuken van capelle

Grieks

Velen van ons zijn al eens in Griekenland of op één van de eilanden geweest. Wat ik in Griekenland altijd erg kon waarderen waren de overheerlijke mezzes. In deze workshop met nieuwe invulling maken we er een aantal van, diverse hoofdgerechten volgen en we eindigen met een Griekse melktaart!

Light & Tasty

light and tasty kookkeuken van capelle

Light & Tasty

Let je graag op je lijn of wil je graag wat kilootjes kwijt? Dan is deze workshop zeer geschikt. Ik leer je hoe je kunt blijven eten zoals je nu doet, alleen met vervangende producten. Mijn bruine bonensoep smaakt nagenoeg hetzelfde als de calorierijkere versie. Stamppot is nog altijd mogelijk, je moet alleen even weten hoe. Sauzen; makkelijk als je weet hoe je het aan moet pakken. Even omdenken is het sleutelwoord!

Turks

turks kookkeuken van capelle

Turks

Een fantastisch land waar je heerlijk kunt vertoeven! De keuken is zowel traditioneel als vernieuwend, recepten komen uit het Midden- en Verre Oosten, Arabië, de Balkan en het Middellandse Zeegebied. We maken, naast de soep, een aantal verschillende hoofdgerechten zoals pittig Turks vlees met orzo. We eindigen de workshop met een yoghurtcake gedrenkt in suikerwater…

Locatie

Capelle aan den IJssel

Capelle aan den ijssel kookkeuken van capelle

Op deze locatie kunnen we groepen van maximaal 10 personen plaatsen. Als je hier met een groep boekt, heb je de locatie geheel voor jezelf. Professionele materialen, een ruime keuken en een intieme sfeer.
Op deze locatie ontvangen we ook de mensen die op zaterdag individueel of met een heel klein groepje hebben geboekt. Ook dan vullen we de groep aan tot maximaal 10 deelnemers.

Rotterdam

Smaakcollege rotterdam kookkeuken van capelle

In deze prachtige kookstudio in Rotterdam Spaanse Polder kunnen we grote groepen tot maximaal 40 personen ontvangen. Deze locatie is niet in eigen bezit maar wordt voor jullie afgehuurd. De locatie heeft een prachtige keuken, aparte bar en restaurant. Neem voor meer informatie even contact met ons op te nemen.

Op uw eigen locatie

op eigen locatie kookkeuken van capelle

Een workshop op eigen locatie kan ook. Wij inventariseren welke materialen er nodig zijn voor de workshop en brengen deze dan mee. Wat we niet hebben wordt uiteraard ingehuurd. Na afloop van de workshop wordt alles weer opgeruimd zodat je de volgende dag hier geen omkijken meer naar hebt. Voor de mogelijkheden kun je het beste even contact opnemen.

Agenda 2018/19

Hieronder zijn de data te vinden waarop onze verschillende individuele workshops plaatsvinden. Neem voor groepsreserveringen even contact met ons op. Alle individueel te boeken workshops zijn op zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. Onze workshops kosten €61,- per persoon.

Sushi

16 februari 2019
16 maart 2019
11 mei 2019
1 juni 2019
29 juni 2019
31 augustus 2019
5 oktober 2019
2 november 2019
30 november 2019 

sushirol regenboog kookkeuken van capelle
thais gerecht garnalen kookkeuken van capelle

Thais

26 januari 2019
23 maart 2019
13 april 2019
18 mei 2019
8 juni 2019
21 september 2019
12 oktober 2019
9 november 2019
7 december 2019

Tapas, anti-pasti & Mezzes

15 december 2018

12 januari 2019
9 februari 2019
9 maart 2019
20 april 2019
25 mei 2019
29 juni 2019
7 september 2019
28 september 2019
23 november 2019
14 december 2019

tafel vol tapas kookkeuken van capelle
asperge capuccino kookkeuken van capelle

In the spotlight

2 februari 2019 - Dim Sum
6 april 2019 - Portugees
15 juni 2019 - Nog te bepalen
16 november 2019 - Nog te bepalen

Cadeaubonnen

Ook voor een leuk cadeau kunt u uiteraard bij ons terecht. Voor onze individuele workshops kunt u persoonlijke cadeaubonnen aanschaffen waarmee u iemand kunt verrassen. Deze worden per mail naar u verzonden zodat er zelfs op het laatste moment nog iets geregeld kan worden! De bon vraagt u aan via de mail door hier te klikken, door ons te bellen op 06-24717717 of het reserveren formulier.

Reserveren